martes, 16 de noviembre de 2010

Som patrimoni inmaterial de la humanitat!

Som patrimoni inmaterial de la humanitat, i que?

De què serveix ser patrimoni inmaterial de la humanitat? No entenc l'eufòria per ser-ho, ni els privilegis, i fins i tot, que significa això. Volem portar els castells arreu del món, mostrar-los i fins i tot ensenyar a fer-los. Però de veritat volem que practiquin el acte casteller altres cultures o altres paissos?

Segons varies fonts d'informació que he trobat, diuen que els llocs mencionats per la UNESCO, poden obtenir financiació per a la seva conservació del Fons per la conversació del Patrimonio de la Humanidad. Ara, matalassers, matalasseres, tarragonins castellers i tarragonines castelleres anem a ser realistes... Ninguna colla de Tarragona veurà una puta subvenció per ser Patrimonio de la Humanidad. Si ni el nostre propi ajuntament ens subvenciona, que collons ho farà l'UNESCO. Ara bé, colles grans com Vilafranca, Valls per actuar a la China, Minyons i poques més, es veuran implicades en aquest acte i aniran a actuar fora de Catalunya, i cobraran. Però no es per ofendre a ningú ni res, i si algú es sent discriminat demano perdó, però crec que ni els Xiquets, ni Serrallo, ni San Pere i San Pau i fins i tot la Jove, aniran a actuar fora de Catalunya i cobraran.

Pot ser pertànyer al Patrimonio inmaterial de la Humanidad no es un acte de cales ni de diners i que si és un acte més de prestigi i valoració a la nostra cultura i al nostre món casteller. No dic que no, que a vegades val més el prestigi propi que quatre duros guarros, però jo personalment no em sento afortunat de ser Patrimonio inmaterial de la Humanidad; ja que sé, que l'esquena me la deixaré jo igualment amb prestigi o sense.

Oitant que ja era hora de que ens valorin arreu del món! Que s'ha donin comte de que els catalans i espanyols tenim un par de collons per fer aquestes grans construccions. Que aquestos que se'n filen un damunt dels altres és algo més que una cultura qualsevol. Però això algú ho posava en dubte? Les cosses no s'han de valorar perquè siguin tal, sinó per el que són i lo que fan. Jo valoraré l'esforç de qualsevol colla sigui o no sigui Patrimonio inmaterial de la Humanidad.

Demà al aixecar-me pensaré que es el meu aniversari i faré el dia igual. Si s'ha d'estar orgullós com demana la demanda de ser Patrimonio inmaterial de la Humanidad dons un està orgullós d'això. Jo discrepo totalment, però enhorabona a tots que ho estan.

Apa, bona salut, bons castells i bon rotllo tothom amb tothom i les coses aniran mes bé!


No hay comentarios:

Publicar un comentario